Met veel zorg en aandacht onderhouden rijksmonument, genaamd “De Schalie Hamer”, met een prachtige voor- en achtergevel. Voorzien van 17e eeuwse ontlastingsbogen. Deze uiterst prettig ingedeelde woning kent een rijke sfeer over alle verdiepingen. Er is een diepe zonnige tuin, op het zuiden gericht, met een schitterend uitzicht. Zowel op de op afstand gelegen bebouwing als wel op de Lange Jan en de torentjes van de Abdij. De tuin, met rozen aangelegd, is volledig ommuurd en heeft een achterom. Daarnaast is er een garage die makkelijk bereikbaar is. De grarage is ruim, opgemetseld en voorzien van een zadeldak waardoor er ook nog een verdieping aanwezig is. De woning is in de huidige opzet rond 1780 gebouwd en heeft een woonoppervlakte van 154m2, exclusief de vlieringzolder. Het perceel is 155m2 groot.

Indeling:

Entree, L-vormige gang met trapopgang en w.c.-ruimte. De keuken is aan de voorzijde gelegen en is voorzien van een L-vormig keukenblok met een gaskomfoor, afzuigkap en een vaatwasser. De keuken en de hal zijn voorzien van historische plavuizen. De gehele begane grondvloer is van beton. Via de hal en de keuken is de woonkamer bereikbaar die over de gehele breedte is gelegen met zicht op de tuin. Deze is middels dubbele tuindeuren bereikbaar. De woonkamer is een L-vorm opgezet waardoor het eetgedeelte grenst aan de keuken. Er is een schoorsteen(-mantel) met een electrische haard. De mantel is aan weerszijden voorzien van vaste kasten. In het eetgedeelte is een prachtige inbouwhoekkast aanwezig. De vloer is afgewerkt middels een parketvloer.

Eerste verdieping:

De open trappartij wordt onderbroken door een bordes met vaste kasten. Er is een brede kamer aan de voorzijde met een vaste kastenwand. Aan de achterzijde bevindt zich een diepe slaapkamer welke zich ook over de gehele breedte uitstrekt. Vaste kastenwand. Tussen de kamers is een moderne badkamer gelegen met een douche, wastafel, w.c., inbouwspots, mechanische ventilatie en een bidet. De verdieping is voorzien van prachtige parketvloeren en balkenplafonds. Zeer opvallend is het fijne schiderwerk/versieringen van de balken op de overloop.

Tweede verdieping:

De open trappartij gaat verder naar de bovenste verdieping. Deze is ook zéér ruim en verrassend ingedeeld. Aan de voorzijde is een grote open ruimte achter de recht opgetrokken voorgevel. Bovengelegen vliering (onder de langskap) op goede hoogte. Vervolgens is er nog een idyllische kamer aan de achterzijde (dwarskap). Deze is enkele treden lager gelegen en bevindt zich onder de sporenkap. Het uitzicht is betoverend.

Diversen:

Grotendeels voorzien van voorzetramen op de begane grond.

Hardhouten kozijnen met goed schilderwerk.

Nefit HR-ketel en boiler uit 2007.

Ingemetselde zonnewijzer in de achtergevel.

Zonnige, diepe en ommuurde tuin met alle privacy.

Witgoedaansluitingen op de 2e verdieping.