Op een prachtige lokatie gelegen Rijksmonument, genaamd “De Groote Mortier” met het stadscentrum op steenworp afstand. Vrij uitzicht over een brede singel/gracht met aan weerszijden veel groen. De historie gaat minimaal terug 1610. Er is een vermelding in de Cronyk van Zeeland, 1696, blz.423. Rond 1720 is het achterhuis aangebouwd. De brede voorgevel (8.00m) is tevens 18e eeuws. Het huis heeft een woonoppervlakte van 250 m2 en een inhoud van 1225 m3. Het perceel is 200m2 groot met een fijne vrije achtertuin op het noordwesten met een aangebouwde berging.

Opvallend zijn de ruime kamers, goede lichtinval en de rijke detaillering zoals binnenluiken, vaste kasten en de hoge balkenplafonds. Doordat het huis bestaat uit een voor- en achterhuis is er een speelse indeling ontstaan waardoor u niet gehouden hoeft te zijn aan een indeling volgens bestaande conventies: u kunt bijvoorbeeld van de extra kamer op de begane grond een slaapkamer, bibliotheek, eetkamer of werkkamer maken. Op de verdiepingen zijn daarnaast nog minimaal 5 kamers. Er is een sanitaire ruimte op de begane grond en eerste verdieping. Schitterende kelder met een middeleeuws karakter: gemetselde tongewelf en hardstenen/arduin vloertegels. Een pittoresk binnenplaatsje/patio, halverwege het huis, zorgt voor een heerlijke daglichttoetreding op de begane grond en de eerste verdieping. Verwarming en warmwater middels een HR-ketel en een boiler.

Indeling:

Entree, gang met marmeren plavuizen. Halletje met toegang naar de woonkamer. Deze is voorzien van authentieke plavuizen, een bijzondere kastenwand en een schouw met gashaard.

Iets hoger gelegen bevindt zich een ruime woon-eetkeuken met een sfeervolle schouw en tegelwerk. Granieten werkblad, vaste apparatuur en een originele vaste kast.

Een gang leidt u verder naar de achtertuin. Aan de linkerzijde van de gang bevindt zich nog een kamer (5.12x3.73) met een schouw, lambrisering en uitzicht over de tuin. Aan de andere zijde is een sanitaire ruimte met o.a. een w.c., bidet en een klassiek lavet.

Op de eerste verdieping bevindt zich een L-vormige ruime overloop met een w.c.. De overloop biedt toegang aan 3 kamers (6.42x4.46, 7.26x3.75 en 3.38x3.17). Tussengelegen badkamer (3.89x2.24) met ligbad, aparte douche, schouw en een wastafel. Daglicht middels zijramen aan weerszijde.

Het voor- en het achterhuis hebben elk een eigen zolderverdieping met een eigen trap. Het voorhuis is hoger waardoor er nog een tweede verdieping aanwezig is van (8.09x6.59) met daarboven een eenvoudig te bereiken zolderruimte.