Op een uiterst centrale en rustig gelegen Rijskmonument, genaamd “In den Gouden Cordenhage” uit circa 1670. Dit periodiek goed onderhouden woonhuis is aan de voorzijde voorzien van dubbel glas en voorzetramen wat zorgt voor goede isolatie. Aan de achterzijde bevindt zich een tuin op het zonnige zuidoosten gesitueerd. De poort aan de linker voorzijde biedt een (overdekt) achterom tot de achtertuin.

Er zijn 4 bouwlagen, bestaande uit een kelder, begane grond met woonkamer, ruime keuken en een (extra) doucheruimte. De eerste verdieping kent 2 grote stijlvolle kamers. De tweede verdieping onder de kap (circa 4.50 hoog) heeft 1 ruime kamer aan de voorzijde, de badkamer en de mogelijkheid van een extra slaapkamer.

De woonoppervlakte bedraagt circa 110m2, exclusief kelder. Korte opleveringstermijn mogelijk.

Indeling.

Begane grond: entree met hal, trapopgang en w.c.-ruimte. L-vormige (woon-)kamer (6.13x4.23) aan de voorzijde. Over de gehele breedte, aan de achterzijde, bevindt zich de keuken (3.95x2.15). Vervolgens is er een aanbouw met de cv-opstelling (2015) en de achtergelegen extra doucheruimte (2015). Deze verdieping leent zich uitermate goed tot het maken van een geweldige leef/woonkeuken. Houten vloerdelen onder de vloerbedekking (zie foto).

Eerste verdieping: overloop met een kamer aan de voorzijde (4.40x4.45) met een geweldig ruim en vrij uitzicht over de binnegracht richting de Segeersstraat en de Lange Jan. Aan de achterzijde bevindt zich nog een kamer met vaste kasten, een wastafel en een pantry(4.40x4.20). Toegang naar het zonnige balkon.

Tweede verdieping: open ruimte met een badkamer met ligbad, wastafel en w.c.. Deze ruimte is (8.27) diep en breed (3.75), opgemeten waar de hoogte minimaal 1.50 hoog is. Er is een prachtige sporenkap aanwezig op het originele eiken spant.

De kelder is via een stenen trap vanuit de tuin bererikbaar. Ideaal om bij het leidingwerk en afvoer, van pvc, te komen. De bergane grondvloer is hier uiterst eenvoudig te isoleren.

Er is een regulier inspectierapport aanwezig uit 2020 van de Monumentenwacht. Onderhoudsadviezen die hierin staan vermeld, zijn uitgevoerd. Onder andere het schilderwerk aan de voorzijde (2022). Het huis verkeert in een prima conditie en kan zo worden betrokken.