Op een uitmuntende centrale lokatie gelegen Rijskmonument, genaamd “In den Gouden Cordenhage” uit circa 1670. Dit periodiek goed onderhouden woonhuis is aan de voorzijde voorzien van dubbel glas en voorzetramen. Aan de achterzijde bevindt zich een ruime achterplaats op het zonnige zuidoosten gesitueerd. De poort aan de linker voorzijde biedt, middels een erfdienstbaarheid, een achterom tot de achterplaats.

Er zijn 4 bouwlagen, bestaande uit een kelder (circa 1.50 hoog), begane grond met woonkamer, ruime keuken en doucheruimte. De eerste verdieping kent 2 grote kamers. De tweede verdieping onder de kap (circa 4.50 hoog) heeft 1 ruime kamer aan de voorzijde, de badkamer en de mogelijkheid van een extra slaapkamer. Heel goed denkbaar is dat u de begane grond in gebruik neemt als zeer ruime woon-eetkamer en op de eerste verdieping nog een woonkamer creëert. De tweede verdieping is ruim genoeg voor een ideale slaapverdieping.

De woonoppervlakte bedraagt circa 110m2 en de perceelgrootte 76m2. Korte opleveringstermijn mogelijk.

Indeling.

Begane grond: entree met hal, trapopgang en w.c.-ruimte. L-vormige woonkamer (6.13x4.23) aan de voorzijde. Over de gehele breedte, aan de achterzijde, bevindt zich de keuken (3.95x2.15). Vervolgens is er een aanbouw met de cv-opstelling (2015) en de achtergelegen extra doucheruimte (2015).

Eerste verdieping: overloop met een kamer aan de voorzijde (4.40x4.45) met een geweldig uitzicht over de gracht richting de Segeersstraat en de Lange Jan. Aan de achterzijde bevindt zich nog een kamer met vaste kasten, een wastafel en een pantry(4.40x4.20). Toegang naar het balkon.

Tweede verdieping: open ruimte met een badkamer met ligbad, wastafel en w.c.. Deze ruimte is (8.27) diep en breed (3.75), opgemeten waar de hoogte minimaal 1.50 hoog is. Er is een prachtige sporenkap aanwezig op het originele eiken spant.

Er is een regulier inspectierapport aanwezig uit 2020 van de Monumentenwacht. Onderhoudsadviezen die hierin staan vermeld, zijn uitgevoerd. Onder andere het schilderwerk aan de voorzijde (2022) met voorafgaand verbetering houtwerk.