Met veel zorg goed onderhouden Rijksmonument, genaamd “De Reysende Man”.

De woon(-eet)keuken, toilet en hoofdbadkamer zijn van een recente datum. De tuin is pal op het zonnige zuidwesten gelegen en heeft een achterom. Tevens is er een schuur en een overkapping voor uw fietsen. Op de eerste en tweede verdieping bevinden zich in totaal 4 ruime kamers en 2 badkamers. De woonoppervlakte bedraagt circa 170m2. Dat is nog exclusief de uiterste goed bruikbare kelderruimte van 44m2.

Het oorspronkelijk bouwjaar gaat terug naar 1599. Met behoud van het monumentale karakter is het huis in de loop van de tijd aangepast en verbeterd. De begane grond en eerste verdieping hebben mooie hoge balkenplafonds. Het energieverbuik is laag. Onlangs is er nog een gedeelte voorzien van isolerende beglazing. Dakisolatie is aangebracht rond 2006.

Adviezen, naar aanleiding van de bouwkundige inspecties, door de Monumentenwacht uitgebracht, zijn merendeels opgevolgd. Het stadspark Molenwater ligt om de hoek. U kunt het pand zo betrekken.

Indeling:

Entree, gang met marmeren vloer, deur/entree naar de grote kelder en trapopgang. Deze trapopgang is de oorspronkelijke houten spiltrap die naar de verdiepingen voert.

Kamer-en-suite (5.54x4.10 en 5.82x4.19) met de geïntegreerde woon-eetkeuken met onder andere een vaatwasser en een prachtig gasfornuis (Boretti) met oven. Open haard in de voorkamer. Onder de huidige parketvloer bevindt zich nog een originele plavuizen vloer.

Via de dubbele tuindeuren staat de begane grond in open verbinding met de achtertuin.

Op de eerste verdieping is een overloop die toegang biedt aan de voorkamer (5.32x4.16) en de achterkamer (5.80x4.20). Diverse inbouwkasten en schitterende visgraat-parketvloeren. Aan de voorzijde bevindt zich de badkamer (4.27x1.80) voorzien van een inloopdouche, w.c., een brede wastafel en een voorbereide wasmachine-aansluiting.

De tweede verdieping, bereikbaar met de originele houten spiltrap en uitkomend op een ruime overloop, heeft tevens een kamer aan de voor- en achterzijde (6.29x4.00 en 6.29x2.35). Mooie houten vloeren. Tussen deze kamers bevindt zich nog een kamer (3.21x3.00) met douche en witgoedaansluitingen. U kunt hier eenvoudig een extra kamer van maken zodat er 5 slaap(studeer-)kamers zijn. Veel extra bergruimte hebt u op de aanwezige bergzolder/vliering.

Opleverdatum: in overleg.

Op maandag 28 of dinsdag 29 maart leiden wij u graag persoonlijk rond. Voor het inplannen van een exact tijdstip, tussen 1000 en 1500 uur, verzoeken wij contact met ons op te nemen.