Alleen permanente bewoning toegestaan- Nur dauerhaft wohnen- Only permanent residence.

Let op: het is niet toegestaan het perceel te splitsen!

Op een perceel van 790m2 dat loop vanaf de Kapellestraat tot aan de Wijngaardstraat bevindt zich aan beide straten een huis: een diep rijksmonument, genaamd “Het Vliegende Hert” uit 1602, aan de Kapellestraat (huis 1 met een woonoppervlakte van 142m2) en een vrijstaande woning (huis 2 met een woonoppervlakte van 63m2) in historische stijl opgetrokken. De tuin is op het zuidwesten gelegen.

Huis 1 is halfvrijstaand en heeft via de zijtuin een achterom. Uiteraard kunt ook via de Wijngaardstraat lopen. Voor huis 2 ligt een prachtig zonneterras met fruitbomen. U kunt hier tevens meer auto’s op eigen terrein parkeren. U woont in het stadshart van Veere in een hele groene en rustige omgeving.

Huis 1 nader omschreven:

Deze diepe woning, welke in het verleden een forse uitbreiding heeft gekent, is uiterst sfeervol uitgevoerd met een bijzonder monumentaal karakter. De begane grondvloer is van beton en voorzien van prachtige historische plavuizen. Balken plafond. De eerste verdieping bevindt zich onder een sporenkap. Diverse ruitvensters.

Indeling: entree aan de Kapellestraat. Een lange gang leidt u naar de grote woon-eetkeuken aan de achterzijde alwaar zich ook de trapopgang bevindt. Er is een open keuken in een grote eetkamer. Verdiepte provisiekast. Aan de linkerzijde van de gang bevindt zich een kamer aan de voorzijde, een tussenkamer en vervolgens een badkamer met w.c., wastafel een douche. Als we naar boven gaan, dan komt u in een woonkamer uit aan de voorzijde met een grote schouwpartij en een pantry. 3 sfeervolle dakkapellen. Naar achteren toe, komen we op een grote overloop met vaste kasten, toegang naar een vlieringzolder en een eenvoudige sanitaire ruimte. Aan de achterzijde bevindt zich dan nog een ruime kamer welke over de tuin uitkijkt.

Woning 2:

Deze vrijstaande woning heeft de hoofdentree aan de zijzijde. Hier komt u in een hal met kastruimte en vervolgens de woonkamer. De woonkamer heeft 2 dubbele tuindeuren om de tuin in de zomer bij het huis te betrekken. Opvallend zijn de aanwezige houten kruiskozijnen. De vloer is van beton en voorzien van plavuizen en een open haardpartij. Half open keuken met een gaskomfoor en een vaatwasser. De bijkeuken biedt toegang aan de w.c.-ruimte. Via de keuken kunt u nog naar een kamertje welk toegang biedt aan de lommerrijke tuin aan de Wijngaardstraat.

Open spiltrap naar de eerste verdieping. Het bordes biedt toegang aan een lichte slaapkamer aan de linkerzijde met een houten vloer. Aan de rechterzijde van het bordes gaat u 5 treden hoger alwaar zich de 2e slaapkamer bevindt met een fijne lichtinval en tevens houten vloerafwerking.