Prachtig en recent gerenoveerd Rijksmonument uit 1733. Het huis, genaamd “De Zeepschotel”, is uiterst gunstig en centraal gelegen in de binnenstad van Middelburg. Dichtbij het openbaarvervoer, zoals het bus- en treinstation. Dit 5 verdiepingen tellend pand is circa 580m3 groot met een gebruiksoppervlakte van 155m2. De woonoppervlakte bedraagt 113m2 (exclusief de 2e verdieping). Uitstekende geluidsisolatie, waaronder isolatieglas, aan de voorzijde.

Door de speelse opzet van de verdiepingen kent het huis nu een woonkamer op de begane grond en één op de eerste verdieping. Door de aanwezigheid van een open keuken op de begane grond beleeft u deze ruimte als woon-eetkeuken van een fantastisch formaat. Prachtige schoorsteenmantel met open haard. De hoogte bedraagt maar liefst 3.40 meter. Natuurlijke lichtinval aan de achterzijde.

De ondergelegen kelder is voorzien van een historisch stenen tongewelf.

Op de eerste verdieping bevindt zich een (woon-)kamer aan de voorzijde met aan de achterzijde, in open verbinding en verhoogd, een kamer die nu als slaapkamer in gebruik is.

De tweede verdieping is een loftverdieping met een nieuwe badkamer en een trap naar de derde verdieping. Deze laatste kan tevens als slaapkamer in gebruik worden genomen. Er is zicht op de Lange Jan en het oude stadhuis.

Er is geen direct “buiten” maar de zeer brede stoep, aan de voorzijde, nodigt u uit om heerlijk in de zon te zitten. Prachtig en vrij uitzicht. Het huis bevindt zich in een prettig straatbeeld in het hart van de oude binnenstad. In 1733 is de huidige vorm ontstaan. De basis zal uit de 16e eeuw stammen.

In 2015 heeft er een grote hoogwaardige renovatie plaatsgevonden waaronder een nieuwe Hr-ketel, monumentenglas, rijk uitgevoerde keuken, 3 wc’s, badkamer, schilderwerk, binnendeur, licht eiken parketvloer, overige afwerking en Velux-dakramen. De buitenzijde heeft haar fraaie kleurstelling in 2016 gekregen. Dit is nu een monument dat u probleemloos direct kunt bewonen. Lage energielasten van circa € 150,00 per maand.