Een heerlijk rustig gelegen halfvrijstaande woning in het hart van het historische stadscentrum. Dit vier verdiepingen tellend rijksmonument biedt u unieke en speelse leefruimten in een knusse omgeving. U woont daarnaast op steenworp afstand van de gezellige Lange Delft. Via de ramen in de zijgevel heeft u een ideale lichtinval.

Zoals gezegd een heerlijk woonhuis dat tevens geschikt is om op de bovenste verdiepingen te wonen terwijl u over twee onderste verdiepingen een winkel kunt hebben: een iets hoger gelegen bel etage met ondergelegen souterrain met een w.c.-ruimte. Door de vide-constructie is er een uiterst open indeling waardoor het souterrain één geheel vormt met de overige ruimten.

Spllnternieuwe HR-combiketel van het merk Intergas label A (maart 2022).

En stelt u zich eens voor wat een ruimte u heeft wanneer u er alleen maar gaat wonen. Op de eerste verdieping bevindt zich een woonkamer, de keuken en de badkamer. Op de tweede verdieping zijn twee slaapkamers en een terras aan de achterzijde met een tweede hoger gelegen terras. De begane grond is uitermate geschikt voor een ruime woon-eetkeuken en dan nog houdt u ruimte over voor andere doeleinden: bijvoorbeeld een extra slaapruimte, zitkamer of een atelier.

Het pand is in de loop der eeuwen aangepast. De sporen van een voor- en achterhuis zijn nog aanwezig. De voorgevel is waarschijnlijk 18e eeuws en rond 1860 is de huidige vorm in ruime zin onstaan. Rond 1994 is het gerenoveerd en door de eigenaar ook nog in 2018. Er is toen onder andere een nieuwe keuken geplaatst. Het heeft een woonoppervlakte van 130m2. Daarin is het souterain van 40m2 nog niet meegerekend. De inhoud bedraagt 555m3. Het geheel is met zorg onderhouden en vrijwel direct te betrekken. Het balkon aan de achterzijde is circa 4m2 groot. HR-combiketel.

Indeling:

Entree voor de bovenwoning en een entree voor de huidige winkelruimte. Beide achtergelegen entreeruimten zijn overigens middels een binnendeur van elkaar gescheiden. De winkelruimte op de beletage is circa (8.80 meter) diep met een breedste maat van (5.74 meter). Het souterrain heeft een vergelijkbare grootte.

Op de eerste (woon-)verdieping is er een overloop met toegang naar de badkamer (2.10x1.94) en de woonkamer bestaande uit een voor- en achterkamer (8.70x3.79). De keuken bevindt zich aan de voorzijde (2.67x1.85).

De tweede verdieping heeft een slaapkamer aan de voorzijde (5.89x3.21) met bergzoldertje en een slaapkamer aan de achterzijde (4.94x3.38) met 2 bergzoldertjes. Via de overloop komt u op het terras (2.12x1.85). Mooie traditionele houten kapconstructie.