Een schitterend appartement, genaamd “Onder de Klokketoren”, op de eerste verdieping in de voormalige Nederlands Hervormde kerk te Hoofdplaat. De kerk is een rond 2006 gerestaureerde Rijksmonument in de oorspronkelijke Lodewijk XVI-stijl. Het appartement is uitgevoerd als woning met alle voorzieningen. U kunt het zo betrekken: voor recreatieve of permanente bewoning. De woning heeft een woonoppervlakte van circa 110m2.

Via de prachtige entreepartij aan de voorzijde van de kerk gaat u via de entreehal met de trap naar de eerste verdieping alwaar u uw woning binnengaat. In één oogopslag ziet u dat u zich onder een zéér hoge kap bevindt met voor u, enkele treden hoger de centrale woonkamer met achtergelegen open keuken (totaal 50m2). Aan de linker- en rechterzijde bevinden zich in totaal 3 ruime slaapkamers en de badkamer. Alle ruimten zijn voorzien van Velux-dakramen.

De helft van het voorplein, circa 40m2, behoort tot uw eigen gebruiksrecht als tuin. U kunt evens een een berging plaatsen aan de zijkant van de kerk.

Hoofdplaat is direct aan de Westerschelde gelegen en kent derhalve haar eigen stranden en mooie natuur. Op enkele kilometers afstand bevindt zich Breskens met het fiets-/voetveer maar Walcheren. Plaatsen als Oostburg, het gezellige Sluis, het het modaine Knokke en de Noordzeestranden zijn binnen handbereik. Het Westerscheldestrand is 400m verwijderd. Op zijn minst elke ochtend een frisse duik!

Voor dit type Rijksmonument geldt de Subsidieregeling Instandhouding Monumenten (Sim). Deze geldt voor Rijksmonumenten die geen woonhuis zijn zoals een kerk. Dit onderhoudsplan is reeds door de huidige eigenaar verzorgd voor 6 jaar. Vorig jaar is deze vastgelegd. De eerste subsidiegelden zijn reeds aangewend ten behoeve van het uitgevoerde schilderwerk. De overige invulling van de VvE, waaronder de bijdrage die circa € 176,00 per maand zal gaan bedragen, wordt in onderling overleg door een notaris vastgesteld. Op kosten van de gemeente wordt het uurwerk onderhouden.