Unieke loftwoning van circa 210m2 in de voormalige Nederlands Hervormde kerk. De kerk is een Rijksmonument in de oorspronkelijke Lodewijk XVI-stijl en rond 2006 gerestaureerd. Nu bevinden zich totaal 3 appartementen in het bijzondere complex. Alle woonvoorzieningen zijn aanwezig.

Recreatieve bewoning is toegestaan in 2 van de 3 appartemten.

De Kerkzaal op de begane grond is nu een grote open ruimte met een hoogte van 5.50 meter met een sierplafond. De vloer is afgewerkt met de oorspronkelijke hardstenen plavuizen. Als verlengstuk van de woonkamer is er een entresol van 60m2 welke is gelegen boven de gecreëerde slaapkamers en badkamer.

Via de prachtige entreepartij aan de voorzijde van de kerk komt u via de entreehal bij uw voordeur. Via uw eigen hal kunt links naar de woon-eetkeuken/woonkamer waar enkele “mannenbanken” zijn behouden alsmede de oorspronkelijke preekstoel. Gaat u via de hal naar rechts, dan komt u in een brede gang waaraan 3 slaapkamers, de w.c. en de badkamer zijn gelegen. Een trap leidt u naar een entresol van 60m2 waar u zicht hebt op de woonkamer en ramen rondom: 6 getoogde prachtige raamvensters. De helft van het voorplein, circa 48m2, behoort tot uw bezit als tuin. De bomen zijn beschermd. Er is tevens een achterom en een te realiseren berging aan de zijzijde. Iets vergelijkbaars bestaat er niet.

Voor dit type Rijksmonument geldt de Subsidieregeling Instandhouding Monumenten (Sim). Deze geldt voor Rijksmonumenten die geen woonhuis zijn zoals een kerk. Dit onderhoudsplan is reeds door de huidige eigenaar verzorgd voor 6 jaar. Vorig jaar is deze vastgelegd. De eerste subsidiegelden zijn reeds aangewend ten behoeve van het uitgevoerde schilderwerk. De overige invulling van de VvE, waaronder de bijdrage, zal in onderling overleg door een notaris worden vastgesteld. Op kosten van de gemeente wordt het uurwerk onderhouden.

Hoofdplaat is aan de Westerschelde gelegen en kent derhalve haar eigen stranden en mooie natuur. Het Westerscheldestrand is 400m verwijderd. Op zijn minst elke ochtend een frisse duik!

Op enkele kilometers afstand bevindt zich Breskens met het fiets-/voetveer naar Walcheren. Plaatsen als Oostburg, het gezellige Sluis, het het modaine Knokke en de Noordzeestranden zijn binnen handbereik.