Op deze buitenplaats, aan de rand van het dorpscentrum gelegen, bieden wij u een prachtig halfvrijstaand jachthuis aan, genaamd “Landlust” . Rond 1793 is het geheel als boerderij gebouwd en in 1856 uitgebreid en verbouwd tot jachthuis/herenhuis. Op het landgoed heeft ooit een kasteel gestaan en een ridderhofstede. Lange tijd is het complex in bezit geweest van de familie Van Citters.

Het parkbos (3ha), in landschapsstijl, met komvormige vijver en voormalig koetshuis is in bezit van Het Zeeuwse Landschap.

De aangrenzende weiden behoren bij de aangebouwde boerderijwoning met een monumentale, rietgedekte schuur. Een idyllische unieke ligging, vrij in de natuur, direct grenzend aan de dorpskern.

Het herenhuis is gelegen op een perceel van circa 1133m2 eigen grond. Vanaf de Dorpsstraat ziet u door het smeedijzeren hekwerk met hardstenen pijlers het witgepleisterde huis liggen. De gemeenschappelijke oprit tot het gehele complex biedt toegang tot de ruime voorplaats voorzien van grind. Prachtig uitgevoerd tuinhuis met een zinken dak en veel lichtinval.

De woonoppervlakte bedraagt 288 m2 en de inhoud 1241 m3.

De huidige eigenaars hebben met veel besef van de historische waarde het geheel met zorg in stand gehouden. Een inspectierapport uit november 2018 van de Monumentenwacht is ter inzage. De beoordeling wordt als “goed” gekwalificeerd.

De indeling en grootte van de begane grond zullen u verrassen. Bij binnenkomst is er aan de linkerzijde een grote (studeer-) kamer. Naar achteren toe treft u een dubbele woonkamer aan met open haard. De L-vormige gang biedt toegang aan de tuinkamer aan de kopse kant met dubbele tuindeuren. Voorts is er een ruime woon-eetkeuken, bijkeuken, extra gang, hal en een w.c.-ruimte. Toegang naar de ideale (wijn-) kelder. Onder de drie daken bevinden zich 6 (slaap-)kamers en 2 badkamers. De hoofdslaapkamer boven de tuinkamer is werkelijk schitterend.