Dit woonhuis is een prachtig rijksmonument met een heerlijke diepe, brede en zonnige tuin van10x30m. Het totale perceel is 486m2 groot. Het huis biedt u veel mogelijkheden. Met een inhoud van 775m3 en een woonoppervlakte van 220m2 kunt u alle kanten op. Ook uitermate geschikt als B&B. Zowel aan de buiten- als aan de binnenzijde treft u de rijke sfeer aan van weleer.

De huidige eigenaar heeft het huis gereed gemaakt om afgewerkt te worden. U kunt met het leuke werk beginnen. De huidige eigenaar dient in verband met werk in het buitenland te verhuizen. Bij gereedkomen zult u in een geweldig huis wonen op een schitterende plek met een fijne grote en groene achtertuin.

Het opvallende hoekwoonhuis, nabij de kerk, nam reeds een voorname positie in aan het plein in de 17e eeuw en vroeger. Waarschijnlijk is het als een “Buiten” in gebruik geweest. Nisse bestond in die tijd uit een kerk en een plein met daar omheen woonhuizen. Dorpsplein 19 behoorde tot de grotere huizen.

Dit zogenaamde middenganghuis heeft een lange prachtige gang met aan weerszijden kamers. Open haard en houten vloerdelen. Op dit moment bevindt zich aan de voorzijde een woonkamer aan de linkerzijde en een kamer aan de rechterzijde die als bibliotheek is ingericht. De woonkamer, en suite, staat in open verbinding met een achterkamer. Verder is er een prachtige klassieke woon-eetkeuken met toegang naar de tuin. Via de keuken kunt u de (ton-)gewelfkelder in die onder de bibliotheek is gelegen. Er is daarnaast nog een bijkeuken en een sanitaire ruimte.

Op de eerste verdieping komt u op een grote en brede overloop. Aan de achterzijde zijn 2 kamers. Aansluitingen voor een badkamer zijn aanwezig. Als u naar het voorhuis gaat, enkele treden hoger, treft u wederom 2 kamers aan. Op de tweede verdieping is er één grote ruimte onder de kap die ook makkelijk als slaapkamer gebruikt kan worden.