Nieuw in de verkoop. Plattegronden volgen komende week.

Dit schitterend gelegen rijksmonument, genaamd “ t Wapen van Poortugael”, is tegenover de Graanbeurs gelegen en heeft een fantastisch uitzicht over de gehele Dam. Aan de achterzijde geniet u van een lommerrijk uitzicht vanuit de meerlaagse tuin van circa 12 meter met de middag- en avondzon. Het onderhoud heeft gezorgd voor een goede bouwkundige staat.

Er is een dubbele entree aanwezig met grote bovenlichten, derhalve is gescheiden bewoning mogelijk. Voor bijvoorbeeld mantelzorg of B&B. Het is ook uitermate geschikt voor een eigen praktijk- of kantoorruimte of winkel. Met een woonoppervlakte van 340 m2 kunt u er uiteraard ook zelf heerlijk wonen.

Achter de rechte lijstgevel uit 1785, met kroonlijst, treft u vier verdiepingen aan welke speels van opzet zijn. Een gedeelte is zelfs over de naastgelegen Isabellagang gebouwd. Het 19 meter diepe pand is geheel onderkelderd (21meter) met een opgemetseld tongewelf met een stahoogte van gemiddels tenminste 3 meter in de breedte. Aan de achterzijde komt u uit in een lager tuingedeelte met achterom.

Nemen we voordeur dan komen we uit in een lange gang. Aan de rechterzijde bevindt zich een voorkamer met parketvloer, een tussenkamer met parketvloer en een woon-eetkeuken van formidabele maatvoering. Vervolgens is er aan de achterzijde nog een knusse zijkamer. De badkamer is voorzien van een douche, wastafel en een w.c.. Halverwege de verdieping bevindt zich een verscholen bergzolder.

De eerste verdieping is uiterst comfortabel met een heerlijke lichtinval. Ten eerste is er een brede en en ruime overloop met veel daglicht en zicht over de Dam en tuinen. Drie kamers en een praktische keuken welke boven de Isabellagang is gelegen en daarop uitziet. Met een gevelbreedte van 7 meter is de voorkamer al 44m2 groot. De houtkachel kan dicht of geopend gebruikt worden. Een prachtig uitzicht over het park, met het standbeeld van koningin Emma, tot aan de Korte Delft. De achterkamer (21m2) is voorzien van een ingebouwde wastafel. W.c. met raampartij. Balkon.

De tweede verdieping biedt mooie open zichtlijnen door de gehele ruimte met een hoge (geïsoleerde) kap met een aantal Velux-dakramen. Het is een loft die aansluit op een gevelbrede voorkamer met een hout-/kolenkachel. De achterkamer biedt wederom een betoverend uitzicht over de groene binnenstad. Entresol met toegang tot de vlieringzolder. Badkamer met daglicht en voorzien van een douche, w.c. en wastafel.

Diversen:

Er zijn zeer bescheiden energielasten met een variabel contract.

HR-combiketel 2003

Gedeelelijk voorzien van isolatieglas

Het schilderwerk aan de buitenzijde heeft in 2021 plaatsgevonden.

3 Velux-dakramen en 1 in reserve aanwezig voor extra plaatsing.