Midden in het oude centrum van Middelburg gelegen rijksmonument, genaamd “Het Vosjen”. Het huis ligt op steenworp afstand van de Markt en het Abdijplein op de hoek met de Bogardstraat en Latijnse Schoolstraat. Het bouwjaar valt omstreeks 1650 te dateren met oudere bouwelementen. Mooie balken plafonds in het zicht. Het huis is goed onderhouden, bevindt zich in een goede staat en is in 2005 voorzien van een grote lichte serre aan de achterzijde. De woonoppervlakte bedraagt circa 189m2 (zonder de kelder). Het perceel is 166m2 groot.

Aan de achterzijde is een grote woon-eetkeuken met goede lichtinval en toegang naar een heerlijke grote zonnige tuin op het zuidwesten. In het verlengde bevindt zich de woonkamer met een regelmatig in gebruik zijnde open haard (2019) met dubbelwandige rookgasafvoer (2019). Ensuite met de voorkamer. Er is een schitterende luxe parketvloer in visgraatmotief. Deze is in 2019 gelegd door Van den Dongen uit Goes. De vloerverwarming zorgt voor een fijn wooncomfort. Er zijn 3 afzonderijke units apart te bedienen. Een lange gang met marmeren vloertegels en een w.c.-ruimte leidt tot de trapopgang en ook de woon-eetkeuken. Via een zeer karakteristiek trappenhuis, voormalige traptoren, gaat u naar de verdiepingen.

Aan de voorzijde bevindt zich een zéér grote slaapkamer met een eigen open luxe badkamer en vaste kasten. De badruimte heeft een ligbad, breed wastafelmeubel, dubbele douche en een hang-w.c.. De slaapkamer aan de achterzijde heeft een balkon. Op de tweede verdieping bevindt zich een een ruime overloop met 2 slaapkamers en een tussengelegen badkamer met een douche, w.c. en een wastafel. De slaapkamers hebben allebei een vide met nog een extra verdieping onder de kap.

Via de zijzijde van de tuin hebt u een achterom. In de tuin bevindt zich tevens nog een stenen berging (2.00x2.60). Deze is in 2022 geschilderd. De achtergevel is in 2020 geschilderd.

Onder de woning bevindt zich een grote kelderruimte (9.30x5.30) met een prachtig stenen tongewelf. Deze ruimte is te bereiken middels het luik aan de voorzijde. In vergelijking met de meeste kelders in Middelburg is het van belang te weten dat deze ruimte droog is, middels ontvochtiger, en uitstekend voor opslag geschikt. HR-combiketel. Parkeermogelijkheden in de direct omgeving. Een recent geplaatste waterontharder zorgt voor zacht water en makkelijk onderhoud aan het sanitair.

Indeling:

Entree met grote ontvangsthal (3.05x2.20). Lange gang van bijna 9 meter met w.c.-ruimte, vaste kast en trapopgang. De woonkamer-ensuite bestaat uit een voorkamer (3.25x3.02) en een tussenkamer (6.48x4.00). Achtergelegen eetkamer (4.39x3.00) met de open keuken (3.64x3.70). Deze is voorzien van een ruim gaskomfoor, afzuigkap, combi-oven, koelkast, vriezer, vaatwasser en een close-in boiler. Dubbele deuren bieden toegang tot de tuin.

Op de eerste verdieping bevindt zich een majestieuze slaapkamer met open badkamer (7.00x5.19). De slaapkamer aan de achterzijde (3.94x2.02) is voorzien van vaste kasten en dubbele deuren bieden toegang aan een balkon/terras van (3.00x2.00).

De tweede verdieping kent tevens 2 slaapkamers met een tussengelegen badkamer. De kamers zijn (5.41x4.10) en (3.39x2.99) groot. Het bijzondere aan deze kamers is dat de allebei een vide hebben waardoor de derde verdieping, onder de kap, open is en derhalve de kamers over 2 verdiepingen ingedeeld zijn. Verhoogd slapen maakt de kamers groter. Een fijne en meer dan volwaardige verdieping.