In stijl gerestaureerd en gerenoveerd herenhuis, genaamd “de Olyfboom”. Zowel aan de voor- als achterzijde hebt u vrij uitzicht. Aan de achterzijde is er een tuin van circa 10 meter op het noordwesten gelegen (middag- en avondzon). In de tuin is een tuinoverkapping voor fietsen en er is een glazen tuinkastje. In de woonkamer is er prachtige lichtinval door de grote raampartijen. Vrij achterom via het Bellinckplein.

Het rijksmonument stamt uit 1700 en vroeger. Zoals u op de foto’s zult zien, is het uitvoeringsniveau uiterst historisch verantwoord gerenoveerd met een deugdelijke materiaalkeuze. Kijkt u eens naar het dak dat grotendeels is vervangen en geïsoleerd, de radiatoren, de keuken, de badkamers, de vaste kasten, tegelwerk, zandstenen schouw met nieuwe rvs-afvoer, schilderwerk etc.. Een boeiend woonhuis waarin wij u graag rondleiden. De woonoppervlakte bedraagt 180m2 en de inhoud 770m3.

Indeling:

Entree, hal met meterkast, kastenwand en trapopgang. De electra is aan de moderne woonwensen aangepast. De gehele begane grond is voorzien van drempelloze houten vloerdelen. De L-vormig woonkamer is maar liefst 4.60 hoog. Daardoor is er een vide met een entresol. Zandstenen schouw met een nieuwe rvs-afvoer en een pelletkachel.

Achter de woonkamer bevindt zich de eetkamer en de keuken (woon-eetkeuken). Het houten keukenblok is in een U-vorm opgesteld en voorzien van een groot granieten werkblad en inbouwapparatuur. Het 4-pits met grilplaat gaskomfoor en oven is ingebouwd in de bestaande schouw.

Voorts er is toegang naar het balkon met een trap naar de tuin en een inpandige toegang naar de kelder. Ook van buitenaf is kelder bereikbaar. De kelder/souterrain strekt zich uit over de gehele diepte van het huis, is op stahoogte en droog, Daardoor praktisch in gebruik. In de kelder is een bijkeuken aanwezig voor de opstelling van wasmachine, koelkast en diepvriezer.

Gaat u naar de eerste verdieping dan komt u uit op een entresol. Open balustrade. Nu in gebruik als extra zithoek. Hierachter is een (slaap-)kamer gelegen met een mooie vaste kastenwand.

Op de tweede verdieping bevinden zich 3 kamers (2 slaapkamers en een studeerkamer) en de badkamer. Deze is voorzien van twee vrijstaande wastafels, ligbad op poten, douche en w.c.

De derde verdieping is voorzien van 2 (slaap-)kamers en een badkamer. Deze is mooi geïntegreerd in de houten spantconstructie en voorzien van een douche, wastafel en een w.c.

Deze verdieping leent zich uitstekend voor een volledig woonplan voor uw (B&B-) gasten.

De vierde verdieping betreft een uiterst praktische zolder met daglicht.

De huisnaam “de Olyfboom” staat voor vrede, verzoening, eendracht en geluk.