Sfeervol, eigenzinnig en uitnodigend. Een pand dat je moet zien om te kunnen beleven.

Vrij aan het Belllinkplein gelegen rijksmonument “de groose Schelpe”. Dit voorname huis is uitstekend onderhouden en kan zo worden betrokken. Het pand heeft een dubbele bestemming en kan dus benut worden als woonhuis én als bedrijfspand.

De brede voor- en achtergevel bieden een goede en mooie lichtinval. Opvallend is het gevoel van ruimte met schitterende zichtlijnen. Wanneer u dit koppelt aan de mooie tuin met achterom op het zuidwesten, dan bezit u een volmaakt huis. U woont op een rustige locatie in het historische stadscentrum op circa 100 meter van de Dam. Er is volop parkeerruimte in de directe omgeving. Er is echter ook een mogelijkheid voor aankoop of huur van een garage op ca 40 meter afstand van de woning (gelegen aan de Bellinkplein). De woonoppervlakte bedraagt een comfortabele 213m2 en de perceelgrootte is 125m2. Inhoud: 770m3. Het schilderwerk is professioneel uitgevoerd in november 2021. De begane grond en de eerste verdieping zijn grotendeels uitgevoerd met voorzetramen ter isolatie. Het huis zal rond 1650 gebouwd zijn met een volledige restauratie in de jaren 70 en een recente afronding daarvan door de huidige eigenaar. De prachtige voorgevel is op de eerste verdieping voorzien van 17e eeuwse gemetselde ontlastingsbogen.

Korte omschrijving: er zijn 4 woonlagen. De eerste 3 zijn circa (9.20x8.20) groot. Vervolgens is er de kapverdieping met een ruime overloop en 1 slaapkamer. In totaal zijn er 5 slaapkamers. De eerste verdieping is momenteel ingericht als een multi functionele leefruimte , inclusief een open badkamer. Het valt goed voor te stellen dat u deze ruimte als (tweede) woonkamer in gebruik neemt. De begane grond is grotendeels als woonkamer atelier in gebruik met een open keuken aan de achterzijde. U merkt dat het woonhuis dus voor veel doeleinden geschikt kan zijn. Met de tweede badkamer op de tweede verdieping zou het zelfs eenvoudig dubbel bewoond kunnen worden. Als woonhuis voor eigen gebruik is het sowieso een genot! U zult daarnaast enthousiast worden van de vide in de hal: deze reikt tot de tweede verdieping. Zo een hoge boekenkast zult u nog niet gezien hebben.

Indeling:

Begane grond

Dubbele entree. Via de linkerdeur komt u in de ruime hal met vide, trapopgang met bordes en de w.c.-ruimte met hangcloset.. Toegang tot het atelier (9.20x8.27/5.00) met een open keukenopstelling als woonkeuken. Vrijstaand houten werkblok. Houten vloerdelen en een prachtig houten balkenplafond. Via een sfeervolle boerderijdeur krijgt u toegang tot de tuin.

Eerste verdieping.

Deze ruimte is ingericht als een loft in een U-vorm rond de trapgang met vide en achtergelegen open badkamer (8.28x9.24). De badkamer is voorzien van een grote doucheruimte, dubbele wastafel en een hangcloset. Prachtig uizicht aan zowel de voor- als achterzijde. Ook hier weer een schitterend balkenplafond.

Tweede verdieping.

Aan de voorzijde bevindt zich een slaapkamer over de gehele breedte van het huis (7.84x3.28). Aan de achterzijde bevinden zich nog 2 slaapkamers naast elkaar van (4.47x3.70 en 3.76x3.30). De tussengelegen badkamer is voorzien van een douche, hangcloset en een wastafel (3.50x2.00).

Derde verdieping.

Grote overloop van circa 5 meter met bergruimte en de HR cv-opstelling uit 2021. Slaapkamer aan de achterzijde (5.19x3.75).