Aanbod

4471_1_23.jpg

print Adres gegevens:
Vogelstraat 34
4335 BE
Middelburg

Vraagprijs:
VERKOCHT

Deel deze locatie:

Bijzonder wonen ( ook toegestaan als tweede woning), in de voormalige wind- , koren- en pelmolen op ’t Zand. “De Onderneming”, zoals de molen is genaamd, staat net buiten de bolwerken van het stadscentrum op een unieke rustige plek. Deze zogenaamde stellingmolen met wagenhuis is gebouwd rond 1853 en had hetzelfde uiterlijk als de molens “De Hoop”, “De Koning” en de “Seismolen” nu. Ooit lag de molen binnen de Heerlijkheid Koudekerke en was voorzien van een 4 koppel Koornsteen en een Pelsteen. Eén van die stenen functioneert nu als open haard. De molen is nu geheel in gebruik als woning met diverse bijgebouwen voor bijvoorbeeld uw auto’s en/of als werkplaats/kantoor in te richten. De opstallen liggen op een groot perceel met tuin en erf rondom. De moestuin grenst aan een volkstuincomplex met-iets verderop- een speeltuin. Op het terrein is ruim voldoende parkeerplaats voor het stallen van meerdere auto’s. 

Het wonen in de molen is verdeeld over 4 bouwlagen waarbij de begane grond is vergroot door het bijtrekken van het bijgebouw waar zich onder andere de zeer ruime woonkeuken en de badkamer bevindt. 

Indeling 
Begane grond: entree, gang, toilet, ruime badkamer en toegang naar een grote garage voor meerdere auto’s met zolder ( voormalige molenaarswoning). Eventueel is deze ruimte ook geschikt voor werk/kantoorruimte; een raam met deurpartij is hiervoor nog beschikbaar. 
Naast de van binnenuit bereikbare garage is er nog een extra garage geplaatst en voorts nog een zeer ruime berging bereikbaar welke in het verlengde ligt van de grote garage/ voormalige molenaarswoning. Boven de ruime berging en de grote garage treft u nog een zolder welke goed beloopbaar is en ook bruikbaar als bijvoorbeeld hobbyruimte. Alle genoemde ruimtes zijn aangesloten op de CV. 

Aan de achterzijde van de molen is de sfeervolle, ruime woonkeuken (24m²) gesitueerd. In de molen zelf bevindt zich, uiteraard, de ronde woonkamer (57m²). 

Via een trap in de woonkamer gaat u naar de eerste verdieping: 
Overloop en twee ruime slaapkamers. 

Op de tweede verdieping bevinden zich eveneens twee slaapkamers( één er van is in gebruik als studeerkamer), een doucheruimte en separaat toilet. 

De derde verdieping heeft één grote kamer en een bergkamer. 
Via een losse trap kunt u op het dak komen waarvan u een geweldig uitzicht hebt over Middelburg en Walcheren. 

De platte daken zijn recent voorzien van zeer duurzame dakbedekking. 
Op diverse kamers vaste wastafels 
De ramen in de molen zijn voorzien van kunststof kozijnen met dubbele beglazing en er zijn diverse zonnecollectoren geplaatst waardoor het energieverbruik laag is. 

 

Dit unieke object wordt aangeboden in collegiale samenwerking met makelaarskantoor Schinkel De Weerd te Oost-Souburg.

 

(In tegenstelling tot de advisering middel alle GPS apparatuur, is het huis eenvoudig bereikbaar voor alle verkeer vanuit de Oude Koudekerkseweg. U hebt vervolgens een aparte inrit links. Dit is ongeveer 100 meter na de kruising met de Nachtegaalstraat. GPS dus even negeren.)


 

Reageren op dit huis:
Neem contact met mij op over:
Mijn naam Mevrouw Mijnheer
Achternaam, voorletters, tussenvoegsel
E-mail adres
Tel. werk
Tel. privé
Mobiel nr.
Opmerkingen
Terug naar het aanbod