Aanbod

4996_1_dsc05643.jpg
print Adres gegevens:
Oostkerkplein 15
4331 TL
Middelburg

Vraagprijs:
325.000 k.k.

Deel deze locatie:

Bijzonder gelegen hoekwoning uit 1727 (of eerder), rijksmonument genaamd “Calis”, grenzend aan het plein rond de historische Oostkerk. Het huis is in de loop van de jaren op vele plaatsen aangepast en verbeterd en in prima staat met vele originele details. Er is een leuke ommuurde stadstuin van circa 8x8 meter met een prima toegankelijke vrije achterom aan het plein. Het ruime lichte huis heeft 4 woonlagen en daarnaast is er nog een (niet in gebruik zijnde) gewelfkelder met waterput. De inhoud bedraagt circa 475m2 en de woonoppervlakte circa 140m2. Begane grond en 1e verdieping beschikken over prachtige originele balkenplafonds. In de tuin is naast veel groen en een terras een afdak voor fietsen.

 

De begane grond is geheel voorzien van een betonvloer en is nu multifunctioneel ingericht. Er is een ruime hal, gang met authentieke vloerplavuizen, toilet en 2 multifunctionele ruimtes (6.3x3 en 4.4x2.7). Er is toegang zowel via het Oostkerkplein, de Schuitvlotstraat en  de tuin. Tevens is er binnen via een vloerluik toegang tot de historische tongewelfkelder. Op de begane grond zijn er prima mogelijkheden voor gebruik als werkkamer, atelier, woonkeuken of als B&B.

 

De authentieke spiltrap leidt naar de 1e verdieping die nu wordt gebruikt voor wonen. Er is een ruime overloop, een toilet, een keuken (ca. 4.3x2.2) en een ruime lichte woonkamer (7.0x4.0) met wit gestucte muren. Keuken en woonkamer kunnen middels prachtige schuifdeuren (voorzien van glasruitjes) van elkaar worden gescheiden. Vanuit de keuken is er uitzicht op de tuin en de Oostkerk.

 

De spiltrap gaat verder naar de tweede verdieping. Daar is een zeer ruime overloop met een prachtige dakkapel aan de achterzijde. Vanaf de overloop kijkt u naar de vide op de overloop van de derde verdieping. Er zijn 2 slaapkamers aan de voorzijde (3.8x3.5 en 3.7x3.4). De badkamer (2.3x2.1) is voorzien van een wastafel en een ligbad.

 

De derde verdieping bevindt zich onder de kap en is via een vaste trap bereikbaar. Naast de ook weer ruime overloop zijn er 2 kleinere slaapkamers onder de schuine daken.. Eén slaapkamer is voorzien van een dakkapel. De andere beschikt over twee dakramen.

 

De technische installaties van de woning zijn vernieuwd en in prima staat. Het huis is nagenoeg geheel voorzien van dubbel-glas en LED-verlichting. De verwarming geschiedt middels twee moderne gashaarden. In warmwater  wordt voorzien middels een badgeiser. De 11 HR-zonnepanelen voorzien volledig in het elektraverbruik van de woning. Alle woon- en slaapvertrekken zijn voorzien van gevelisolatie. De energierekening is al met al laag.

 

Reageren op dit huis:
Neem contact met mij op over:
Mijn naam Mevrouw Mijnheer
Achternaam, voorletters, tussenvoegsel
E-mail adres
Tel. werk
Tel. privé
Mobiel nr.
Opmerkingen
Terug naar het aanbod