Aanbod

4654_1_latijnseschoolstraat11middelburg_01___kopie.jpg


print Adres gegevens:
Latjnse Schoolstraat 11
4331
Middelburg

Vraagprijs:
1.195.000 k.k.

Deel deze locatie:

Een schitterend stadspaleis (rijksmonument), genaamd “De Wyser” dat prominent is gelegen in het oudste gedeelte van de historische binnenstad van Middelburg. Op enkele minuten loopafstand van de Markt. Aan de achterzijde is een prachtige voorname tuin (circa 20.00 x 17.00) gelegen waar u de gehele dag van de zon kunt genieten met alle privacy, diverse terrassen en een bijzonder zicht op de Lange Jan (vandaar de huisnaam “De Wyser”). Het is achter het abdijcomplex gelegen. De tuin is geheel ommuurd en kent een achterom. Het huis is zéér professionele en stijlvol afgewerkt. Met behoud van de monumentale sfeer beschikt u over alle mogelijke moderne luxe: te denken valt aan modern sanitair, vloerverwarming, HR-ketel, isolatieglas of het Aga-kookkomfoor. Ook uitermate geschikt voor praktijk aan huis.

Het huis is rond 1698 gebouwd. De inhoud bedraagt 1672m3 met een woonoppervlakte van 436m2. Het huis is gelardeerd met parketvloeren en marmeren en natuurstenen vloeren. Originele schouwpartijen in de benedenkamers en eerste verdieping. Daarnaast treft u authentieke sierplafonds aan en sierstucwerk met afbeeldingen.

De indeling van de begane grond (4 grote kamers) wordt bepaald door een brede lichte
marmeren gang met cassetteplafond die vanuit het midden (entree voorzijde)  het huis doorkruist naar de tuin (middenganghuis).
 
Een wandeling door het huis:
Zowel aan de linker- als de rechterzijde bevindt zich aan de voorzijde een kamer. De
rechterkamer (geel) is onderdeel van een kamer-en-suite, met originele schuifdeuren, naar de tuinkamer waarbij dubbele deuren u de toegang bieden naar de prachtige tuin. Open haard. Achter de zeer ruime linkerkamer (blauw) aan de straatzijde bevindt zich o.a. de woon-eetkeuken met alle apparatuur en hardstenen werkbladen en vloer. De keuken grenst en geeft toegang aan een binnenplaats. Toegang naar de kelder aan de voorzijde met daglicht.
Tegenover de tuinkamer (deels uitbouw in de tuin) bevindt zich wederom een ruime kamer welke nu in gebruik is als bibliotheek/zitkamer. Door de hoge raampartijen hebt u hier een prachtig uitzicht over de tuin. De kamer is rijk aan ornamenten (foto met toog). Alle stenen vloeren zijn voorzien van vloerverwarming.

Op de eerste verdieping treft u 5 grote slaapkamers aan waarvan één op de tussenverdieping.
De masterbedroom aan de tuinzijde heeft een eigen badkamer met o.a. een dubbele wastafel, w.c. en een whirlpoolbad. Tevens is er op deze verdieping, aan de voorzijde, nog een badkamer met een derde w.c., douche en wastafel.

Als we naar de tweede verdieping gaan, treft u eerst op de tussenverdieping een bergkamer aan om vervolgens door te lopen naar de twee zolderruimten. Het huis heeft 2 langskappen die onderling met elkaar verbonden zijn. Thans zijn deze ruimtes in gebruik als speel-,berg- en slaapruimte. Aan de tuinzijde zijn reeds alle voorzieningen aanwezig voor een derde badkamer. Op deze verdieping kan men, indien wenselijk, meer slaap- of werkkamers creëren.

Geschiedenis:
Het huis kent een glorierijk verleden doordat het steeds bewoond werd door bewindvoerders
en commissarissen  van de VOC, de Admiraliteit van Zeeland en Amsterdam en de MCC,
waaronder de vice-admiraal van Michiel de Ruyter. In de 18e eeuw was het tevens in bezit
van de VOC en verder altijd bewoond door kleurrijke mensen.

Reageren op dit huis:
Neem contact met mij op over:
Mijn naam Mevrouw Mijnheer
Achternaam, voorletters, tussenvoegsel
E-mail adres
Tel. werk
Tel. privé
Mobiel nr.
Opmerkingen
Terug naar het aanbod