Aanbod

4400_1_1.jpgprint Adres gegevens:
Kanaalstraat 70
4388 BP
Oost-Souburg

Vraagprijs:
729.000 k.k.

Deel deze locatie:

 

Subliem gerestaureerde en gerenoveerde rijksmonumentale villa met meer dan 300m2 woonoppervlak. Zakelijke aanwending of B&B mogelijk. Deze voormalige dokterwoning uit 1928 wordt van algemeen belang geacht vanwege haar cultuurhistorische waarde en vanwege de gaafheid van zowel exterieur als interieur. Dit zakelijk expressionistische ontwerp, van architect Ir. C, Wondergem, is circa 1000m3 groot maar is door de architect zo ingedeeld dat u zich overal vrij en geborgen voelt. De iets teruggetrokken ligging, met diepe oprijlaan naar de garage aan de Kanaalstraat, draagt daaraan bij. De foto’s geven u een eerste indruk. Met nadruk maken wij u er graag op attent dat u deze villa dient te bezichtigen om de ware schoonheid ervan te kunnen ervaren. Niet één rijksmonument op Walcheren is vergelijkbaar met dit huis.

De villa is als modern gebouwd en zo voelt het nog steeds. De huidige eigenaar heeft het huis daarnaast voorzien van alle huidige woongemakken, waaronder volledige isolatie. Alle elementen die tijdens de Interbellum Architectuur werden ingebracht zijn nog aanwezig: ingangspartij met grote luifel, tegelvloeren, erkers, brede overstekken, trappenhuis met bordes, lambriseringen, haardpartij met tegelwerk etc.

 

Indeling:

Entree, vestibule en de L-vormige hal met een ruim open trappenhuis. Aan weerszijden bevinden zich woonkamers (of zoals u wilt: een woonkamer en een werkkamer). De woonkamer, met erker, bestond oorspronkelijk uit een woonkamer met een salon. Prachtige parketvloeren in visgraatmotief. Hierachter bevindt zich nog een (werk-)kamer en de wooneetkeuken met apparatuur. Voorts zijn er nog grote bergkasten en een inpandige extra garage.

Op de tweede verdieping bevinden zich 5 kamers, een kleedkamer en de badkamer.

De tweede verdieping, onder de kap, kunt u eventueel ook nog als kamer inrichten.

 

Diversen:

De begane grondvloer is van beton en grotendeels geïsoleerd en voorzien van vloerverwarming. De verdiepingsvloeren zijn geïsoleerd. Alle plafonds en muren zijn opnieuw in oude stijl gestuct. De kozijnen zijn vervangen door nieuwe aluminium kozijnen met isolatieglas. De spouwmuren zijn geïsoleerd. De buitenzijde van de villa is zéér onderhoudsarm door impregnatie. In 2013 is de electrische installatie grotendeels vernieuwd en is de HR-ketel vervangen. De perceelgrootte bedraagt maar liefst 873m2.

 

Reageren op dit huis:
Neem contact met mij op over:
Mijn naam Mevrouw Mijnheer
Achternaam, voorletters, tussenvoegsel
E-mail adres
Tel. werk
Tel. privé
Mobiel nr.
Opmerkingen
Terug naar het aanbod