Aanbod

4091_1_2_hoofdfoto.jpg
print Adres gegevens:
Dam 54
4331 GL
Middelburg

Vraagprijs:
VERKOCHT

Deel deze locatie:

Uitermate idyllisch gelegen Rijksmonument genaamd: “De dry verloren schapen”. Het pand is gesitueerd op de hoek met de Kuiperspoort. De achterzijde kijkt uit over dit prachtige straatje. Zowel via een deur aan de Dam als in Kuiperspoort kunt u het huis binnentreden.

Vele eeuwenoude details zijn in dit pand bewaard gebleven: deuren, balkenplafonds, (echte) vensterbanken, binnenluiken, schoorsteenmantels, tegels, vaste kasten etc.. De woonoppervlakte bedraagt 150m2 en de inhoud circa 575m3 (zonder kelder 500m3).

Het bouwjaar is omstreeks 1684. Er is een rapportage van de Monumentenwacht beschikbaar. Aan de hand daarvan is in het najaar van 2015 onderhoud gepleegd door een in monumentenrestauratie gespecialiseerde aannemer en aannemer. Realiseert u zich wel dat vrijwel het gehele huis  aan de woonwensen van vandaag dient te worden aangepast. Er is geen tuin maar aan de achterzijde bevindt zich een binnenplaats op het zuiden gesitueerd. Gewelfde kelderruimte via buiten te betreden. Verwarming middels gaskachels.

 

Indeling:

 

Entree aan de Dam. Lange gang met een granito vloer welke uitkomt in de keuken.

De voorkamer ( 5.05x3.18) is voorzien van een prachtige schoorsteenmantel voorzien van beschildering in een bloemenmotief. Achterkamer (5.76x3.46). De keuken (3.35x2.23) is o.a.  voorzien van een houten keukenblok met een vaatwasser en een porseleinen spoelbak. Via de keuken komt u op de binnenplaats.

 

De eerste verdieping heeft een overloop in het midden. Voorkamer (4.31x4.43). De achterkamer (4.82x4.45) is afgewerkt met prachtige vaste kasten. Op deze verdieping bevindt zich tevens een ligbadruimte met een (huur-)boiler.

 

De tweede verdieping (onder de kap) heeft een grote overloop met een douche, wastafel en een w.c. Er zijn twee voorkamers (3.87x2.56 en 3.87x2.00) en één achterkamer (3.79x2.70)

 

 

Reageren op dit huis:
Neem contact met mij op over:
Mijn naam Mevrouw Mijnheer
Achternaam, voorletters, tussenvoegsel
E-mail adres
Tel. werk
Tel. privé
Mobiel nr.
Opmerkingen
Terug naar het aanbod